Wielertoeristenclub WTC De Linde Ronse


WTC De Linde is een wielertoeristenclub met een geschiedenis die ruim veertig jaar terug gaat.
Wij dragen het echte wielertoerisme nauw aan het hart en willen ons dan ook op volgende manieren profileren:


Samen uit samen thuis is voor ons de belangrijkste drijfveer, wij zijn 1 groep wielervrienden die er elke zondagochtend op uit trekken van maart tot oktober waarbij veiligheid steeds onze prioriteit is.

Wij doen niet aan competitie en lidmaatschap is vereist. WTC De Linde is een wielertoeristen club voor alle leeftijden, ons jongste lid telt 18 lentes en ons oudste lid 72. Bij WTC De Linde kan u terecht voor jaarlijks 28 zondagen fietsplezier, de ritten zijn steeds een eigen creatie van de leden waarbij we ons seizoen opbouwen van 40km in maart tot ruim 130km lange tochten in de zomermaanden rondom Ronse.

 

Tevens organiseren wij elk jaar 2 tijdritten en 2 bergritten die tellen voor de verschillende kampioenschappen. Al onze ritten worden in 1 groep samen afgewerkt, bij ons is er dus geen sprake van A of B ploegen. Het sociale aspect krijgt bij ons voorrang op het sportieve waarbij we steeds ons tempo aanpassen zodat iedereen kan volgen. 

 

Elk jaar staat WTC De Linde garant voor minimum één sportieve groepsuitstap richting: 
Ardennen, Alpen, Vogezen, de Kust, Provence en dergelijke. Ook organiseert WTC De Linde elk jaar één kipfestijn en souper. Onze thuisbasis vanwaar al onze ritten starten is La Bourse de Commerce, een gezellig eet en praatcafé op de Markt in Ronse.

 

Indien u zich geroepen voelt of verdere informatie wenst te bekomen kan u steeds contact opnemen via ons contactformulier.

 

 

Sportieve groeten
Het bestuur