Detail beschrijving van de omloop


De Grote Prijs 40 jaar WTC De Linde voor aspiranten zal doorgaan op zaterdag 22 juni 2013 op een 3,2km lang parcours gelegen op de industriezone "Klein Frankrijk" te Ronse.

 

De start wordt gegeven ter hoogte van modelbouwclub: "MC Ronse" waarna de renners linksaf de Maagdenstraat inslaan. Deze straat loopt direct omhoog met af en toe een kort vlak stuk waar recuperatie mogelijk is. Na goed 500m krijgen de renners een korte afdaling van 200m voorgeschoteld waar de weg versmalt met hierna direct een helling van 300m waar 30 hoogtemeters overwonnen moeten worden, goed voor een maximaal stijgingspercentage van 11,7%.

 

Boven de Maagdenstraat slaan de renners linksaf Schoonboeke in, waar het parcours geleidelijk aan terug breder wordt en ze in dalende lijn linksaf de mooie brede bocht richting de hoofdweg van de Industriezone Klein Frankrijk zonder problemen kunnen aansnijden.

 

De Renners zijn nu halfweg de omloop, 

De hoofdweg van de industriezone Klein Frankrijk is 1,25km lang rechtdoor waarvan de helft in zacht dalende lijn en het 2e deel vals plat omhoog loopt aan 2,0%. Een achtervolgende groep heeft gedurende deze 1,25km steeds zicht op een eventuele kopgroep.

 

De Laatste brede bocht naar links geeft uit op de aankomst/start zone, die volledig vlak is.

Deze rechte lijn zal 200m lang zijn, goed voor een mooie eindsprint op een brede betonweg indien nodig.

 

Parcours in kaart gebracht


Hellingsgraad