Nederlander Tom Peters wint in Ronse bij de 14 jarigen


De 14 jarigen stonden met 63 renners aan de start waaronder 2 Nederlanders: Tom Peters en Wesley Mol. Tom Peters die uitkomt voor het HAGELAND CYCLING TEAM ging resoluut voor de overwinning en kwam solo aan na 35,2km aan een gemiddelde snelheid van 35,7km/h. De 2e plaats was voor Vercamst Wesley (HAGELAND CYCLING TEAM) die de sprint won voor Bekaert Yentl (JONGE RENNERS ROESELARE). Bij de meisjes stond er geen maat op Febe Schokkaert (KEUKENS REDANT CYCLING TEAM) die in Ronse haar 6e overwinning van het seizoen behaalde. De foto's van de 14 jarigen zijn dankzij fotografen Danny Verhulst en Alain Sennesael beschikbaar onder het tabblad media.

Kevin Gadenne wint na pech op de Maagdenstraat


Door de talrijke opkomst van de 13 jarigen vond er een 2e reeks plaats. In deze wedstrijd was het uitkijken naar een duel tussen Vlaams Kampioen en Ronsenaar Ruben Bordon en de Belgische Kampioen Luca de Meester. Tot een tweestrijd is het echter nooit gekomen door materiaalpech bij Ruben en opgave van Luca de Meester. Toch kregen we een spannende wedstrijd: Kevin Gadenne van C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK verloor in de 2e ronde zijn ketting tijdens de beklimming van de Maagdenstraat waardoor hij in de achtervolging werd gedwongen. Kevin haalde de kopgroep in en liet zijn medevluchters achter in de laatste ronde. De sprint voor de 2e plaats werd gewonnen door zijn ploegmaat Mathias Declercq. 3e werd Vander Poorten Matiz van het KSC DENDERSTREEK LABIEKES wielerteam. De foto's van de 13 jarigen reeks B zijn dankzij fotografen Danny Verhulst en Alain Sennesael beschikbaar onder het tabblad media.

Streekrenner Robbe Forret wint bij de 13 jarigen


De wedstrijd bij de 13 jarigen reeks A was een tweestrijd tussen Forret Robbe van Wielerclub Onder Ons Parike en Schurmann Jordan die uitkomt voor UC Seraing Voo Chatel en uit het verre Luik kwam afgezakt naar Ronse om deze wedstrijd te kleuren. Beide renners toonden zich de sterksten van het pak. Een sprint bracht de beslissing, Forret Robbe bleek de snelste te zijn na deze zware wedstrijd en schrijft bij deze de 1e editie van de GP WTC De Linde op zijn palmares.

De foto's van de 13 jarigen reeks A zijn dankzij fotografen Danny Verhulst en Alain Sennesael beschikbaar onder het tabblad media.

Laurent Claeys sprint het snelst bij de 12 jarigen


De foto's van de 12 jarigen zijn dankzij fotografen Danny Verhulst en Alain Sennesael beschikbaar onder het tabblad media. De wedstrijd bij de 12 jarigen was een gesloten wedstrijd waarin Laurent Claeys in de sprint won voor Ben Squire en Pieter Beelen. Bij de meisjes mocht Febe Van De Kerkhove op het hoogste schavotje plaatsnemen. 

Uitslagen GP 40 jaar WTC De Linde


De uitslagen zijn toegevoegd aan het tablad wedstrijd en kunnen worden nagelezen via deze link. Bedankt aan alle aanwezigen:(156) renners, supporters, partners en medewerkers voor de geslaagde 1e editie van deze wielerwedstrijd. Foto's van de wedstrijd mag u steeds doorsturen naar info@gpwtcdelinde.com

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag is het eerst droog met in het binnenland nog af en toe wat zon. Vanaf de kust wordt het geleidelijk zwaarbewolkt en kan er vooral na de middag soms wat regen vallen. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden op de Ardense hoogten of aan zee en 18 tot plaatselijk 20 graden in de andere streken. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden tot 55 km/h. Aan zee waait het af en toe krachtig met rukwinden rond 60 km/h. 

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden waaruit enkele buien kunnen vallen. In de oostelijke landshelft blijft het echter nog enige tijd zwaarbewolkt en regenachtig. Minima van 10 tot 13 graden. De zuidwestenwind wordt matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee.
(bron: KMI)

Vooraf inschrijven is geen verplichting


Om alle misverstanden te vermijden: vooraf online inschrijven is niet verplicht.

Elke renner moet zich sowieso de dag zelf inschrijven bij de leden van Wielerbond Vlaanderen.

Bevestig jouw deelname aan de organisatie!


Om ons nog beter te kunnen voorbereiden op de operationele organisatie van deze wielerwedstrijd kan elke renner nu online zijn komst bevestigen waarna een voorlopige deelnemerslijst gepubliceerd wordt. See you at Ronse!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Artikel Streekkrant 12.06.2013Lees alles over de GP 40 jaar WTC De Linde in gAZet Ronse


Lees alles over de GP 40 jaar WTC De Linde in het Ronsisch digitaal weekblad gAZet.

gAZet besteedde maar liefst 4 pagina’s aan de wielerwedstrijd van volgende week zaterdag. Zowel WTC De Linde, de wedstrijd, het parcours en Vlaams kampioen Ruben Bordon komen uitgebreid aan bod.

 

Artikel in het Nieuwsblad 13.06.2013


Persconferentie GP 40 jaar WTC De Linde op zaterdag 08 juni


Veel volk tijdens de persvoorstelling van de GP 40 jaar WTC De Linde vorige zaterdag.
De persconferentie werd ingeleid door Thomas Guns (secretaris WTC De Linde) die meer uitleg gaf omtrent de organisatie, wedstrijd, parcours en de verschillende partners.


Nadien volgde er een live interview met Vlaams Kampioen en Ronsenaar Ruben Bordon die zijn ambities uit de doeken deed voor de wedstrijd bij de 13 jarigen. Ruben gaat voor niets minder dan de zege. Zijn belangrijkste uitdager wordt Belgisch kampioen Luca de Meester. Ruben reed dit jaar amper 6 wedstrijden door een vervelende spierscheur die hij opliep deze winter tijdens het skiën. Toch behaalde hij reeds 1 overwinning in Elsegem en 3 keer podium.

 

Vervolgens werd Marcel Hertecant (bestuurslid van Wielerbond Vlaanderen) geïnterviewd.
Marcel had veel lof voor de organisatie en het parcours in Ronse. “Dit is een parcours voor een kampioenschap”. Ook vertelde Marcel dat er zeker buitenlanders zullen afkomen op het heuvelachtige parcours te Ronse. “Dit is één van de zwaarste omlopen op de kalender, ook is het op die dag de enige wedstrijd voor aspirant wielrenners in heel Vlaanderen.”

 

Tot slot kwam ook Gert De Spiegeleer aan het woord (directeur van het KA-IPB Ronse).
Gert legde de nadruk op het belang van deze wedstrijden voor de ontwikkeling van jonge renners. “wedstrijdritme is één van de belangrijkste onderdelen in de scholing van jonge renners”. Wielerschool Ronse dat deel uitmaakt van het KA-IPB Ronse zal haar volledige steun bieden aan de wedstrijdorganisatie.

 

Foto's van de persconferentie kan u hier terugvinden.

Het persbericht kan u hieronder downloaden.

 

Download
Persbericht.docx
Microsoft Word document 18.1 KB

Affiche GP 40 jaar WTC De Linde Ronse


De Grote Prijs 40 jaar WTC De Linde is een organisatie van wielertoeristenclub De Linde uit Ronse in samenwerking met een 40 tal partners. Wij willen deze partners van harte bedanken voor hun steun aan deze wedstrijd en daarom heeft WTC De Linde deze affiche ontwikkeld in formaat B1 die te bewonderen valt op meer dan 100 locaties in Ronse en omstreken.

GP 40 jaar WTC De Linde Ronse


In het kader van het 40 jarig bestaan zal WTC De Linde de operationele organisatie van een wielerwedstrijd voor aspirant wielrenners op zich nemen. Dit met als doel de bekendheid van onze wielertoeristenclub te versterken en contacten te leggen met andere organisaties, sponsors, wielerliefhebbers, atleten en dergelijke. Tevens willen wij bijdragen aan de uitstraling van Ronse als wielerstad en het jeugd wielrennen promoten binnen de Hermes stad.

 

De wedstrijd zal doorgaan op zaterdag 22 juni 2013 in de industriezone Klein Frankrijk.

Wij verwachten ongeveer 130 wielrenners zowel jongens als meisjes (12, 13 en 14j) uit alle uithoeken van Vlaanderen en Wallonië. Tevens rekenen wij op om en bij de 500 aanwezigen (supporters, ouders en wielersympathisanten).

 

Ook mogen wij rekenen op de aanwezigheid van Vlaams Kampioen en Ronsenaar Ruben Bordon die er alles aan zal doen om in zijn thuisstad te winnen.