· 

Tijdrit 20 mei 2018

Het principe van onze tijdritten is heel simpel. Om 8u30 spreken we zoals gewoonlijk af aan ons lokaal La Bourse de Commerce in Ronse op de markt. Deze keer werd de tijdrit voor de eerste keer georganiseerd door Wouter. Hij had een parcours uitgestippeld dat iedereen pas te zien kreeg bij de aankomst zondagochtend. Elke rijder moet dan inschatten en doorgeven welk gemiddelde hij zal halen op dit parcours. Nadien vertrekt om de drie minuten iemand op het met pijlen uitgestippelde parcours. Dit jaar was het een mooie rit van 56 kilometer via Anseroeul, Mont-de-l'Enclus, Kluisbergen, Ouderaarde, Etikhove en zo terug naar Ronse. Op het einde van de rit wordt gekeken hoelang iedereen gereden heeft op het parcours en wordt dan ieders gemiddelde berekend. Wie het dichts bij het opgegeven gemiddelde zit, is de winnaar. Over de twee tijdritten wordt zo de tijdritkampioen bepaald. Dit kampioenschap telt ook mee voor het algemeen kampioenschap. Bij deze tijdrit was Hervé er het dichtste bij en kon hij de bierprijs in ontvangst nemen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0